Tanji stomak za nekoliko dana? Moguće je! Evo kako!

Da biste imali manji stomak, ne morate se izgladnjivati, čak ni biti na dijeti. Potrebno je samo da promenite neke svoje navike ili ih zamenite novim i već u roku od nekoliko dana videćete napredak.

1) IZBEGAVAJTE SO

Kada unosite više soli nego uobičajno, privremeno zadržavate vodu i tečnosti u telu,što može da doprinose osećaju tromosti i dovede do nadimanja. Izbegavajte so, prerađenu hranu i začine na bazi soli. Takođe, trebalo bi da izbegavate gotova jela iz mikrotalasne, jer su puna natrijuma. Jedite mnogo voća i povrća koje je bogato vodom.

Tanji stomak za nekoliko dana

2) SMANJITE UNOS UGLJENIH HIDRATA

Klonite se teških ugljenih hidrata, kao što su peciva i paste. Kada smanjita njihov unos u svakodnevnoj ishrani, vaše telo će početi da troši zalihe ugljenih hidrata koje ima i pri tom će izbaciti nagomilanu tečnost.
Ugljenje hidrate možete samnjiti tako što ćete za doručak jesti jaja, sendvič sa jednim parčetom hleba, ćuretinom i sir sa niskim procentom masti.

3) ZAMENITE SKROB

Većina namirnica koja sadrži skrob, kao što je krompir, kukuruz i testenine izazivaju gasove. Pirinač je jedini skrob koji ne izaziva gasove. Probajte smeđi pirinač koji je bogatiji vlaknima od belog pirinča.

4) IZBACITE MLEKO IZ ISHRANE

Ako vas muče gasovi, osećate se tromo i naduto, možda ste intolerantni na laktozu. Ovo se dešava ljudima koji imaju problem da svare šećer iz mleka, što može za posledicu da ima grčeve, gasove pa čak i dijereju. Probajte hranu koja nije bogata laktozom, kao što su tvrdi sir i jogurt ili proizvode koji ne sadrže laktozu kao što su bademovo mleko ili pirinčano mleko. Alternativa može biti i sojino mleko.

5) IZBEGAVAJTE ALKOHOL

Klonite se alkohola nekoliko dana. Alkohol izaziva dehidrataciju, što će usporiti vaš organizam. Ako ste ipak preterali sa alkoholom tokom vikenda, dan obavezno počnite velikom čašom vode.

6) BUDITE AKTIVNI SVAKI DAN

Studija sa Univerziteta Barselona sugeriše da blaga fizička aktivnost ublažava nadimanje. To se dešava zato što se povećava broj otkucaja srca, a disanje stimuliše prirodne kontrakcije crevnih mišića, pomažući da se spreči zatvor, nagomilavanje gasa i ubrza varenje. Prošetajte posle obroka.

izvor: blic žena

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation