Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je veoma lekovito i koristi se mnogobrojne zdravstvene tegobe.

Ono za čega se koristi najčešće je za mršavljenje. Pektini koje sadrži jabuka vezuju masti pa se smanjuje njihovo taloženje. Tačnije jabukovo sirće stimuliše metabolisanje masti , pa pomaže regulaciji težine. Ako se odlučite za upotrebu jabukovog sirćeta, kako biste skinuli kilograme, znajte da bi za nedelju dana trebalo da izgubite otprilike 1, a možda i 2 kilograma nedeljno, ali morate ga naravno redovno koristiti. Ono je poznato po tome što ubrzava metabolizam, što takođe doprinosi gubitku kilograma.

Jabukovo sirće, pored pomenutog i podstiče probavu, obnavlja sluzokožu creva i ubija bakterije u njima koje su štetne za organizam.
Ako imate problema sa povišenim šećerom u krvi, takođe možete pokušati sa korišćenjem jabukovog sirćeta jer ono pomaže održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. Pored toga primenjuje se i za snižavanje masti u krvi.

Bolovi u grlu će nestati ili se smanjiti ako ispirate grlo jabukovim sirćetom, i to nerazblaženim.
Ako imate problema sa nedostakom ili manjkom kalijuma u organizmu, onda je jabukovo sirće nešto što bi obavezno trebalo da koristite. Kada povećate koncentraciju kalijuma u organizmu , poboljšaće vam se koncentracija i radna sposobnost a osetićete da će vam se smanjiti umor, pospanost, bolovi u mišićima , slabost i osećaj umora.

Jabukovo sirće će vam pomoći i kod glavobolje, nesvestice, vrtoglavice i migrene , bolova u sinusima i hroničnog umora. Visok pritisak takođe možete regulisati korišenjem jabukovog sirćeta.
Anemiju može pobediti korišćenjem jabukovog sirćeta, a isto tako i povećati apetit.
Može se koristiti i za spoljašnju upotrebu, tako što ćete se mazati sa njim, pa će vam smanjiti opekotine, ekceme, mitesere, pa i proširene vene. Znači pomaže i kod kožnih problema, pa i kod akni.
Može da bude korisno i za otklanjanje peruti.
Što se tiče njegove upotrebe, trebao bi da se u jednoj čaši vode rastvori 2 do 3 kafene kašičice šećera i da se to popije, najbolje pre jela.

Moramo vas upozoriti na to da ako imate problema sa želudcem, odnosno želudačnom kiselinom, gastritisom, čirom na želudcu ili dvanaestopalačnom crevu, ne smete koristiti jabukovo sirće jer će vam samo još više oštetiti želudac. Ako spadate u ovu grupu ljudi, umesto korišćenja jabukovog sirćeta, pojedite dnevno 2 jabuke.
U spoljnoj upotrebi, odnosno za masažu ga ne biste trebali korisiti ako imate problema sa gljivičnom kandidom.

Ako se odlučite da ga koristite, ipak nemojte pretiravati sa njim. Ne preporučuje se koristiti ga duže od 3 -4 meseca, odnosno posle tog perioda, napravite pauzu.
Redovnim korišenjem jabukovog sirćeta, sačuvaćete svoje zdravlje, zato se nemojte dvoumiti, kupite ga i nećete se pokajati.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation