Ishrana za trbušnjake

Ako ste pripadnik jačeg pola i ako se ubrajate u kategoriju onih koji vode računa o svom izgledu, ono što vas sigurno zanima pri nastojanju da izgledate lepo i zdravo, jeste savet kako da vaši trbušnjaci izgledaju savršeno? Kako da budu jasno definisani, čvrsti i bez sala?

Ključ ne leži isključivo i samo u iscrpljujućim i brojnim vežbama. Uz njih, verovali ili ne, važnu ulogu u ovom zadatku igra upravo vaša ishrana.

Ishrana do savršenih trbušnjaka podrazumeva vašu obavezu da se pridržavate sledećih pravila:

– Ne dozvolite da obroci koje unosite budu isključivo obilni, bogati masnim i za varenje teškim namirnicama. Već jedite češće, pritom kombinujući manje i obilnije obroke, naizmenično. Preporučuje se da dnevna količina unete hrane bude raspoređena i ograničena na šest obroka. Preciznije, to podrazumeva, doručak, ručak i večeru kao glavne obroke i tri užine koje je prema savetima stručnjaka dozvoljeno rasporediti prema ličnom izboru i nahođenju izmedju glavnih obroka.

Takodje po savetima istih stručnjaka preporučuje se da tek svaki drugi od ukupno šest preporučenih dnevnih obroka bude obilniji, nipošto svi. Redovno opterećenje vašeg stomaka može uskratiti vaš trud i vežbanje i izostaviti krajnji rezultat, idealne trbušnjake.

Namirnice koje se posebno preporučuju za unos pri procesu formiranja i održavanja vaših trbušnjaka jesu:

– mahunasto povrće: pasulj i grasak, boranija ili bob, zeleno povrće, bobičasto voće, jaja, mleko i mlečni proizvodi sa niskim procentom mlečne masti, žitarice i hleb: crni ili ražani, meso: pileće ili ćureće.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation