Ishrana za ravan stomak

Da bi ste imali ravan i čvrst stomak, potrebno je da obratite posebnu pažnju na svoju ishranu, odnosno na izbor namirnica koje unosite i na način raspoređivanja obroka u kojima te namirnice unosite.

Najvažnije je da izbegavate masnu hranu, koja je direktno odgovorna za formiranje masnih naslaga koje se posebno naglašeno formiraju u regiji oko struka odnosno stomaka.

Jedite laku i brzo svarljivu hranu, koja neće vašem organizmu odnosno stomaku davati osećaj nadutosti i težine. U takvu hranu spada voće i povrće i bareno ili pečeno meso i riba.

Izbegavajte hleb i testenine, peciva i proizvode od testa. Testa takođe uzrokuju pojavu sala u predelu stomaka.

Uzimajte voće bogato vitaminom C koji utiče na topljenje sala i sprečava njegovo nastajanje i formiranje. Kao što je najširoj populaciji poznato, vitamina C najviše ima u limunu, pomorandzama, mandarinama, paprici ili kiselom kupusu.

Ono što će takođe uticati na topljenje masnih naslaga pogotovo u predelu stomaka jeste konzumiranje zelenog čaja, koji je dovoljno da popijete dva do tri puta na dan.

Raspored obroka, da bi ste imali ravan stomak treba da bude što češći, a količina hrane u njima pravilno raspoređena. To znači da nikako ne smete praktikovati retke a obilne obroke, već je najbolje da ukupnu količinu hrane rasporedite na šest obroka, od kojih će tek svaki drugi biti obilniji a ostali obroci manji i bazirani isključivo na voću i povrću.

Voće i povrće uzimajte umesto industrijski proizvedenih slatkiša, jer količina i vrsta šećera u industrijskim slatkišima, takođe predstavlja prepreku ukoliko vam je namera da imate ravan i lep stomak.

Nemojte jesti noću i kasno uveče, neposredno pre odlaska na spavanje, jer će se tada usled pasivnosti organizma, sva uneta hrana tokom noći pretvoritii u masne naslage u regiji oko stomaka.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Još zanimljviih tekstova:

Jogurt - 5 razloga zašto ga trebate piti
Namirnice za hladne dane
Ishrana za gojenje
Šta jesti posle treninga
Šta jesti kada ste prehladjeni
Anoreksija - poremećaj ishrane
Mediteranska hrana za dobro zdravlje
Ne dozvolite da se i vama ovo desi: Brzo sam smršala 14 kilograma, ali sam ih još brže vratila!
NEMOJTE TO BACATI: Koristeći ovaj deo oraha svaki dan, rešićete sve srčane bolesti
Jedna od najlekovitijih biljaka na planeti je biljka koju najčešće uništavamo!
RASTE SVUDA i uvek ga gazite, a MASLAČAK može da izleči ozbiljne ZDRAVSTVENE PROBLEME
2 KG ZA SAMO 1 DAN? Moguće je! Ovo prosto MORATE da probate, TOLIKO je dobro!
Post navigation