Ishrana za ravan stomak

Da bi ste imali ravan i čvrst stomak, potrebno je da obratite posebnu pažnju na svoju ishranu, odnosno na izbor namirnica koje unosite i na način raspoređivanja obroka u kojima te namirnice unosite.

Najvažnije je da izbegavate masnu hranu, koja je direktno odgovorna za formiranje masnih naslaga koje se posebno naglašeno formiraju u regiji oko struka odnosno stomaka.

Jedite laku i brzo svarljivu hranu, koja neće vašem organizmu odnosno stomaku davati osećaj nadutosti i težine. U takvu hranu spada voće i povrće i bareno ili pečeno meso i riba.

Izbegavajte hleb i testenine, peciva i proizvode od testa. Testa takođe uzrokuju pojavu sala u predelu stomaka.

Uzimajte voće bogato vitaminom C koji utiče na topljenje sala i sprečava njegovo nastajanje i formiranje. Kao što je najširoj populaciji poznato, vitamina C najviše ima u limunu, pomorandzama, mandarinama, paprici ili kiselom kupusu.

Ono što će takođe uticati na topljenje masnih naslaga pogotovo u predelu stomaka jeste konzumiranje zelenog čaja, koji je dovoljno da popijete dva do tri puta na dan.

Raspored obroka, da bi ste imali ravan stomak treba da bude što češći, a količina hrane u njima pravilno raspoređena. To znači da nikako ne smete praktikovati retke a obilne obroke, već je najbolje da ukupnu količinu hrane rasporedite na šest obroka, od kojih će tek svaki drugi biti obilniji a ostali obroci manji i bazirani isključivo na voću i povrću.

Voće i povrće uzimajte umesto industrijski proizvedenih slatkiša, jer količina i vrsta šećera u industrijskim slatkišima, takođe predstavlja prepreku ukoliko vam je namera da imate ravan i lep stomak.

Nemojte jesti noću i kasno uveče, neposredno pre odlaska na spavanje, jer će se tada usled pasivnosti organizma, sva uneta hrana tokom noći pretvoritii u masne naslage u regiji oko stomaka.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Još zanimljviih tekstova:

Voće i povrće koje treba jesti sa korom
Recept za tortilje
Prirodni probiotici
Pogledajte šta ćete uraditi svom organizmu ako svaki dan pojedete JEDNU ŠAKU BADEMA!
Namirnice koje nam kvare osmeh
Uz OVAJ SOK loši holesterol i višak kilograma idu u prošlost
RASTE SVUDA i uvek ga gazite, a MASLAČAK može da izleči ozbiljne ZDRAVSTVENE PROBLEME
2 kašike ovog sirupa dnevno, i svo salo otići će bespovratno!
Djumbir je izuzetno lekovit, ali da li ste znali da vam od njega može proći bol u kolenu?
Dokazi za koje morate znati: Ako zamolite vodu za zdravlje, bićete zdravi
Zdravi napici – ugasite letnju žeđ
Rekli su vam da je KURKUMA ZDRAVA, a da li znate šta sve može VODA OD KURKUME?
Post navigation