Ishrana za ravan stomak

Da bi ste imali ravan i čvrst stomak, potrebno je da obratite posebnu pažnju na svoju ishranu, odnosno na izbor namirnica koje unosite i na način raspoređivanja obroka u kojima te namirnice unosite.

Najvažnije je da izbegavate masnu hranu, koja je direktno odgovorna za formiranje masnih naslaga koje se posebno naglašeno formiraju u regiji oko struka odnosno stomaka.

Jedite laku i brzo svarljivu hranu, koja neće vašem organizmu odnosno stomaku davati osećaj nadutosti i težine. U takvu hranu spada voće i povrće i bareno ili pečeno meso i riba.

Izbegavajte hleb i testenine, peciva i proizvode od testa. Testa takođe uzrokuju pojavu sala u predelu stomaka.

Uzimajte voće bogato vitaminom C koji utiče na topljenje sala i sprečava njegovo nastajanje i formiranje. Kao što je najširoj populaciji poznato, vitamina C najviše ima u limunu, pomorandzama, mandarinama, paprici ili kiselom kupusu.

Ono što će takođe uticati na topljenje masnih naslaga pogotovo u predelu stomaka jeste konzumiranje zelenog čaja, koji je dovoljno da popijete dva do tri puta na dan.

Raspored obroka, da bi ste imali ravan stomak treba da bude što češći, a količina hrane u njima pravilno raspoređena. To znači da nikako ne smete praktikovati retke a obilne obroke, već je najbolje da ukupnu količinu hrane rasporedite na šest obroka, od kojih će tek svaki drugi biti obilniji a ostali obroci manji i bazirani isključivo na voću i povrću.

Voće i povrće uzimajte umesto industrijski proizvedenih slatkiša, jer količina i vrsta šećera u industrijskim slatkišima, takođe predstavlja prepreku ukoliko vam je namera da imate ravan i lep stomak.

Nemojte jesti noću i kasno uveče, neposredno pre odlaska na spavanje, jer će se tada usled pasivnosti organizma, sva uneta hrana tokom noći pretvoritii u masne naslage u regiji oko stomaka.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Maslinovo ulje
Alergija na hranu kod dece
Ishrana za trbušnjake
Ishrana za imunitet
Doručak za mršavljenje: PET kilograma manje za mesec dana
Smršajte pijući kafu: Dovoljno je da znate ovaj trik!
ČUDESNI NAPITAK TRAVARA IZ KINE: PIJE SE TRI MESECA, A ZDRAVLJE SE MOMENTALNO POPRAVLJA!
Nakon što ovo pročitate nikada više nećete jesti brzo: Evo šta se dešava u telu kada jedemo prebrzo!
VAŠE ZDRAVLJE JE U VAŠIM RUKAMA: Sve što je potrebno za kontrolu šećera u krvi je jedno kuvano jaje
Pravilno lečenje đumbirom, ono što niste znali – ORGINALNI RECEPTI
Kupus je TAJNO oružje protiv MASTI, RAKA i SRČANIH BOLESTI! – Posebno ako se koristi na ovaj način!
Samo jedna kašika ovoga će vam isprazniti creva za samo 2 minuta!
Post navigation