Ishrana za ravan stomak

Da bi ste imali ravan i čvrst stomak, potrebno je da obratite posebnu pažnju na svoju ishranu, odnosno na izbor namirnica koje unosite i na način raspoređivanja obroka u kojima te namirnice unosite.

Najvažnije je da izbegavate masnu hranu, koja je direktno odgovorna za formiranje masnih naslaga koje se posebno naglašeno formiraju u regiji oko struka odnosno stomaka.

Jedite laku i brzo svarljivu hranu, koja neće vašem organizmu odnosno stomaku davati osećaj nadutosti i težine. U takvu hranu spada voće i povrće i bareno ili pečeno meso i riba.

Izbegavajte hleb i testenine, peciva i proizvode od testa. Testa takođe uzrokuju pojavu sala u predelu stomaka.

Uzimajte voće bogato vitaminom C koji utiče na topljenje sala i sprečava njegovo nastajanje i formiranje. Kao što je najširoj populaciji poznato, vitamina C najviše ima u limunu, pomorandzama, mandarinama, paprici ili kiselom kupusu.

Ono što će takođe uticati na topljenje masnih naslaga pogotovo u predelu stomaka jeste konzumiranje zelenog čaja, koji je dovoljno da popijete dva do tri puta na dan.

Raspored obroka, da bi ste imali ravan stomak treba da bude što češći, a količina hrane u njima pravilno raspoređena. To znači da nikako ne smete praktikovati retke a obilne obroke, već je najbolje da ukupnu količinu hrane rasporedite na šest obroka, od kojih će tek svaki drugi biti obilniji a ostali obroci manji i bazirani isključivo na voću i povrću.

Voće i povrće uzimajte umesto industrijski proizvedenih slatkiša, jer količina i vrsta šećera u industrijskim slatkišima, takođe predstavlja prepreku ukoliko vam je namera da imate ravan i lep stomak.

Nemojte jesti noću i kasno uveče, neposredno pre odlaska na spavanje, jer će se tada usled pasivnosti organizma, sva uneta hrana tokom noći pretvoritii u masne naslage u regiji oko stomaka.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Kako umutiti šlag
Recept za tortilje
Najbolji doručak za mršavljenje: drži vas sitim satima i manje jedete za ručak!
Kašičica ovog začina na dan i možete smršati čak i do 15 kg!
STRAH I TREPET ZA RAK I HOLESTEROL: Svaki dan po šoljica – čudo za čitav organizam!
NAPOKON: Istraživanja dokazala da je rakija zdrava!
Pijete li je i vi!? – Doživio 152 godine jer je svaki dan pio ovo…
NAPITAK ZA ZDRAVU JETRU: Samo jedan gutljaj svako jutro!
Ukusni napitak koji pomaže u aktiviranju štitne žlezde i podizanju energije
Detoksikujte svoj organizam za samo 7 dana - evo plana!
Uzimao je 2 kašike kokosovog ulja 2 puta dnevno tokom 2 meseca – Ovo će vas šokirati!
Pivo od đumbira: Sprečava rak, leči artritis, želudac…
Post navigation