Ishrana za ravan stomak

Da bi ste imali ravan i čvrst stomak, potrebno je da obratite posebnu pažnju na svoju ishranu, odnosno na izbor namirnica koje unosite i na način raspoređivanja obroka u kojima te namirnice unosite.

Najvažnije je da izbegavate masnu hranu, koja je direktno odgovorna za formiranje masnih naslaga koje se posebno naglašeno formiraju u regiji oko struka odnosno stomaka.

Jedite laku i brzo svarljivu hranu, koja neće vašem organizmu odnosno stomaku davati osećaj nadutosti i težine. U takvu hranu spada voće i povrće i bareno ili pečeno meso i riba.

Izbegavajte hleb i testenine, peciva i proizvode od testa. Testa takođe uzrokuju pojavu sala u predelu stomaka.

Uzimajte voće bogato vitaminom C koji utiče na topljenje sala i sprečava njegovo nastajanje i formiranje. Kao što je najširoj populaciji poznato, vitamina C najviše ima u limunu, pomorandzama, mandarinama, paprici ili kiselom kupusu.

Ono što će takođe uticati na topljenje masnih naslaga pogotovo u predelu stomaka jeste konzumiranje zelenog čaja, koji je dovoljno da popijete dva do tri puta na dan.

Raspored obroka, da bi ste imali ravan stomak treba da bude što češći, a količina hrane u njima pravilno raspoređena. To znači da nikako ne smete praktikovati retke a obilne obroke, već je najbolje da ukupnu količinu hrane rasporedite na šest obroka, od kojih će tek svaki drugi biti obilniji a ostali obroci manji i bazirani isključivo na voću i povrću.

Voće i povrće uzimajte umesto industrijski proizvedenih slatkiša, jer količina i vrsta šećera u industrijskim slatkišima, takođe predstavlja prepreku ukoliko vam je namera da imate ravan i lep stomak.

Nemojte jesti noću i kasno uveče, neposredno pre odlaska na spavanje, jer će se tada usled pasivnosti organizma, sva uneta hrana tokom noći pretvoritii u masne naslage u regiji oko stomaka.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Namirnice bogate cinkom
Vežbe za ravan stomak
Do ravnog stomaka brzo i lako!
Ne dozvolite da se i vama ovo desi: Brzo sam smršala 14 kilograma, ali sam ih još brže vratila!
Kašičica ovog začina na dan i možete smršati čak i do 15 kg!
Sa njim započnite dan i zablistajte: Briše bore, kilograme i celulit!
Evo zašto bi čišćenje suvim groždjem trebao svako od nas da uradi BAREM DVA PUTA GODIŠNJE!
Rekli su vam da je KURKUMA ZDRAVA, a da li znate šta sve može VODA OD KURKUME?
Sirup od smokve: Otkrivamo recept za legendarni lek protiv kašlja
Čistilica jetre: Eliksir od 2 sastojka koji pomlađuje i uklanja toksine (PROVEREN RECEPT)
Najbolji način da iskoristite jaja japanskih prepelica
Ovo je najzdraviji ručak na svetu… trebali bi ga jesti svaki dan!
Post navigation