Ishrana za kožu lica

Kako bi ste imali lepu i baršunastu kožu lica, potrebno je da pored svakodnevne spoljne nege i higijene lica obratite pažnju i na ishranu.

Materije koje putem hrane unesete u svoj organizam, direktno će uticati na to kako će da izgleda vaša koža lica i uticaće na nadoknađivanje različitih nedostataka na njoj. Zato, obratite pažnju na savete o tome kako će koja namirnica uticati na vašu kožu:

Ukoliko vam je koža suva, u svakodnevnu ishranu uvrstite po jedno jaje, koje će zahvaljujući prisustvu proteina u svom sastavu, direktno uticati da već nakon dve nedelje vaša koža lica više ne bude suva.
Ukoliko želite da podmladite kožu vašeg lica i da sprečite nastajanje bora, onda je konzumiranje morske hrane bogate omega 3 masnim kiselinama pravi izbor za to.

Jogurt će uticati na nestajanje pega i ispucalih kapilara sa vašeg lica, dok će zeleni čaj uticati na vaše lice tako što će ga osvežiti i zahvaljujući bogatstvu antioksidantima učiniće da vaša koža izgleda odmorno i baršunasto.

Unos dovoljne količine tečnosti i namirnica bogatih vitaminom C, hidriraće vašu kožu lica i učiniće da izgleda čisto i zdravo. Na isti način na kožu lica će uticati i semenke i koštunjavo voće, poput pistaća, badema , lešnika i oraha. Ipak, sa unosom nabrojanih vrsta koštunjavog voća budite oprezni jer pored pozitivnog dejstva na kožu, mogu predstavljati izvor prekomernih kalorija i uticati na porast vaše težine.
Na sjaj i svežinu kože lica, utiče crna čokolada koja ima visok procenat kakaoa u svom sastavu.

Od pomenutih namirnica, takođe možete praviti i maske za lice koje ćete koristiti za spoljno nanošenje. U tom slučaju unutrašnje delovanje ovih namirnica biće dodatno pojačano i samim tim i znatno više efektno.

Nasuprot ovim namirnicama, izbegavajte slatku i masnu hranu koja će se odraziti pojavom mitisera, zapušenih pora, bubuljica i akni na vašem licu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation