Ishrana za gojenje

Nasuprot brojnoj populaciji kod koje je prisutan problem viška kilograma, postoji i ona grupa ljudi, kod koje je problem upravo suprotan i kod koje nastojanje da se broj kilograma uveća, predstavlja pravu borbu.

Ukoliko sami pripadate toj grupi i ako je upravo za vas željeni broj kilograma još uvek nedosanjani san, poslušajte savete koji će vam pomoći da se vaš problem reši, a broj na vagi koji pokazuje vašu težinu znatno poveća:

– Kao prvo i osnovno, pojačajte svoju ishranu. U obroke uvrstite što više visokokaloričnih namirnica bogatih ugljenim hidratima, belančevinama i visokim procentom mlečne masti.
U okviru primene takve ishrane neophodno je znati, da su to sledeće namirnice: Hleb, beli i polubeli, testenine i proizvodi od brašna, zatim mleko i svi proizvodi od mleka, jaja i meso.

– Jednako bitno jeste i to, da ne zaboravite unos vitamina sadržanih u povrću i voću ili u vitaminskim dodacima ishrani. Najbolje je birati povrće bogato skrobom, kao što su mahunarke ili krompir i suvo voće.
Količina dnevnog unosa hrane poželjno je da bude raspoređena u što češće i što obilnije obroke, pa je zato idealno da pored redovnih obroka u ishranu uvrstite i bar dve užine.

– Unosite dosta tečnosti, neophodne da se sastojci ishrane pravilno razgrade u vašem organizmu. Slatki napici i mleko imaju posebno bitnu ulogu u procesu gojenja.

– Ne izbegavajte fizičku aktivnost koja doprinosi da vaši krvni sudovi i mišići aktivno rade, i da time u njima hranljive materije budu pravilno raspoređene.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation