Hrana za lepotu

Da bi bili zdravi nisu bitni samo minerali. Pravilna ishrana nam može biti od velike koristi, jer svaka zdrava žena je lepa žena. Pre nego što počnemo da pijemo bilo kakve tablete iz apoteka, treba da znamo da postoje i prirodni sastojci za koje je zaslužna majka priroda.

Neki od prirodnih antioksidanasa su namirnice od mesa,povrća i voća, oni nas podmladjuju. Konzumiranje nisko kalorične hrane usporava proces starenja jer se na taj način umanjuje produkcija hormona t3 štitne žlezde koja tada usporava metabolizam i starenje tkiva.Ovo su neke od namirnica koje će vam pomoći da izgledate lepše i da se osećate bolje.

Paradajz – je važan izvor vitamina A.
On sadrži antioksidans likopen koji usporava starenje i isto tako delije antikancerogeno.

Borovnica – u sebi sadrži veliku količinu flavonoida koji usporava starenje,on se nalazi i u crnom vinu,pa jedna čaša dnevno će biti dobra protiv bora i za krvotok.

Kivi, grejpfrut, limun – bogate su vitaminom C i pomažu formiranje i sintezu kolagena koji će pomoći da se vaše bore poravnjaju. Poželjno je da svakodnevno unosite čašu cedjenje pomorandze ili grejpfruta,možete ga pomešati i sa vodom.Ovo su sve prirodni antioksidansi i sprečavaju pojavu pega od sunca,učvršćuju vašu kožu.

Jaja, mahunarke – sadrže vitamin B koji pravi ravnotežu odnosa esencijalnih masnih kiselina koje imaju važnu ulogu strukturalnih materija epiderma kože.

Papaja, paradajz, lubenica, šargarepa – štite vid, sadrže A vitamin koji pomaže u cirkulaciji a ujedno se bori protiv isušivanja kože.

Beli luk, morski plodovi, žitarice, peršun – Peršun kao i selen su jedne od najzdravijih namirnica. A sve ove namirnice zajedno usporavaju opuštanje i rastezanje vaše kože.

Sardine, crvena paprika, dagnje, mleko i mlečni proizvodi – ove namirnice sadrže kalcijum koji je bitan za jačinu zuba kao i za zdravlje.U tvrdom siru ili orašastim plodovima možemo naći fosfor koji je takodje bitan za bolje zube.

Žitarice punog zrna, jaja – u ovim namirnicama se nalaze vitamini B2,B5,B6,koji će vam pomoći da imate kosu kao a reklame,daće joj sjaj. Cink koji možemo naći u kikirikiju i soji će ojačati kosu.

Bundeva, tikvice, šargarepa – ovu hranu je bitno konzumirati pred leto jer ćemo na taj način pripremiti kožu za sunce,a sve to iz razloga što ove namirnice sadrže betakaroten koji štiti kožu iznutra. Pored hrane koja nam pomaže u podmladjivanju, postoje i namirnice koje će nam pomoći da ojačamo imunitet: jogurt,govedina,gljiva šitake, crni i zeleni čaj koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju DNA i ubrzavaju proces starenja.

Jako je bitno da pored ovih namirnica, unosite i dosta tečnosti jer na taj način koža dobija vlažnost a telo se čisti. Dnevno pijte 2l vode najmanje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation