Homeopatija

Homeopatski lekovi ne deluju uvek lekovito na neku bolest, ne stvaraju zavisnost već pomažu da se kod pacijenta stvori ravnoteža u organizmu. Homeopatija se prepisuje u malim količinama jer u suprotnom bi došlo do suprotnog efekta, npr za nesanicu se preporučuje kafa ali isto tako to ne znači da leči sve vrste nesanice.

NAŠE TELO JE SAM SVOJ DOKTOR

U homeopatiji prednost ima da se organizam sam izleči prirodno. Simptomi su neravnoteža celog organizma, obuhvata i psihičku, fizičku i emotivnu oblast. Prema tome doktori posmatraju celo telo, organzam a ne samo oboleli deo, terapija se prepisuje svakome drugačije uzimajući u bzir fizičko, psihičko i emotivno stanje.

NAČIN DELOVANJA HOMEOPATSKIH LEKOVA

Homeopatski lekovi pomažu da se organizam sam izleči i da se uspostavi ponovo ravnoteža. Dejstvo ima samo lek koji je tačno prepisan ali i ako dodje do greške nema štetnog dejstva,samo neće doći do poboljšanja. Lekovi se daju u malim količinama, postepeno i zbog toga i nema štetnog delovanja i zavisnosti. U homeopatske lekove spadaju čepići, vaginalete, sprejevi, ampule za davnje injekcije, kuglice koje se rastapaju u ustima, kapi koje se piju sa malo vode, kreme, tablete, kreme koje se utrljavaju u kožu.

2000 PREPARATA

U upotrebi je 2000 homeoterapijskih preparata, najviše se koristi oko 50, a novi su u razvoju jer po teoriji svaka supstanca može biti homepatski lek. Imaju različito poreklo, biljni, mineralni, životinjski…

STROGO ODREDJIVANJE TERAPIJE GARANTUJE MINIMALNE GREŠKE

Lečenje homeoterapijom je na drugom mestu baš iz razloga što se odredjuje pravilna terapija, homeoterapija spada u kompletnu medicinu. Prvo mesto u lečenju zauzima kineska medicina, treće mesto biljna i fitoterapija a na četvrtom mestu je konvencionalna medicina. Većina doktora preporučuje homeoterapiju.

POMOZI SAM SEBI I DRUGI ĆE TI TAKODJE POMOĆI

Ako uzmemo u obzir da homeopatija deluje tako da podstiče da se organizam sam leči, to znači da lekovi dodju kao “učitelji” organizmu i pomažu mu da nadje put do izlečenja, ali svako pojedinačno mora sam taj put da predje. Homeopatija se koristi za izlečenje lakih funkcionalnih i psihomatskih bolesti, i za regenerabilne bolesti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation