Holivudska dijeta

Ova dijeta je još poznata i pod nazivom Dijeta sirove hrane. Program ove dijete je relativno jednostavan za realizaciju. Ovi obroci su niskokalorični i iz tog razloga su rezultati gubljenja kilograma brzo uočljivi. Upravo iz tog razloga, ova dijeta je jedna je od najraširenijih u Holivudu, ali je nikako nije preporučljivo držati duže od 10-ak dana jer je niskokalorična i nema dovoljnog unosa hranljivih materija, pre svega gvožđa, pa može dovesti do anemije i slabosti organizma.

Dobra stvar kod ove dijete je što velika količina voća i povrća u sklopu izmenjenog načina ishrane organizmu osigurava veliko bogatstvo vitamina C, folne kiseline, kalija, selena, karotenoida, vlakana i antioksidansa, koji se nalaze u svežem voću i povrću.

Ovaj program prehrane podrazumeva unošenje u organizam isključivo namirnica koje nisu termički i industrijski obrađene. Ako ipak ne volite ukus sirove hrane, možte je obrađivati na temperaturama nižim od 50°C, kako toplina ne bi razorila hranljive enzime u namirnicama, posebno voću i povrću, koji su odgovorni za održavanje normalne probave i apsorpciju hrane. Takođe, hranu možete mleti, rezati, pasirati…

Osim voća i povrća, u ovu su dijetu uključene i namirnice poput klica, razni semenki,orašastih plodova… Takođe, ako vam prija, možete jesti i sirovu ribu i sirovo meso, ali u tom slučaju, ono mora biti provereno. Ukoliko niste ljubitelj ukusa sirovog mesa, možete pokušati sa dimljenim, ili blago poparenim, tanko sečenim komadima mes ili ribe. Prilikom sprovođenja ove dijete, jedite minimalno pet obroka dnevno, pri čemu doručak počinjete čašom mlake vode s limunovim sokom.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation