Holistička masaža

Holistička masaža je sve popularnija širom sveta. Pre nego što se podvrgenete holističkoj masaži, treba da spoznate sebe kao jednu vrstu najčisitije energije. Vaše zdravstveno stanje, telo i duša su u bliskoj vezi i u tom krugu postoji veliki uticaj.

Stručna lica koja obavljaju ovu vrstu masaže služe se raznolikim tehnikama da bi uspostavili neku posebu vrstu kontakta sa klijentom. Tako lakše prate kako telo reaguje i koliko se nervoza eliminiše.

Prostorija u kojoj se odvija masaža treba da bude mirna i bez buke, sa prijatnim i laganim mirisima u vazduhu. Bilo bi dobro slušati i mirnu ambijentalnu muziku, uz prigušenost svetlosti.

Bilo bi idealno da klijent leži na nekoj drvenoj podlozi. Nikakav efekat se ne postiže sa hladnim rukama, ruke treba da budu tople i da se premažu namenskim uljem.

Masaža počinje na leđima. Od leđa se uz blage pokrete ide ka drugim delovima tela, uz duge i spore pokrete, da bi se lakše otkrilo koje su tačke u kojima se krije napetost. U trenutku kada stručno lice koje masira locira mišić koji krije napetost, polako će pokušati da prodre dodirom u njegovu površinu i da eliminiše tu teškoću koja onemogućava opuštenost.

Za klijenta, za vreme masaže, od početka do kraja važno je duboko disanje i da pomoću zvukova ukazuje na to kako se oseća tokom masaže, prijatno ili da li oseća bol. Tako će i maseru biti jednostavnije.

Holistička masaža usporava rad srca i omogućava da se diše sa lakoćom. Tu je i direktno delovanje na nervni sistem i definitivno eliminisanje negativne energije.

Ovom masažom se eliminiše stres koga u današnje vreme nažalost ima mnogo. Ova masaža će Vas podmladiti i dati Vam energiju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation