Hemijski piling kože

Ako Vam je koža lica dehidrirana, umorna, imate fleke, istaknute bore, proširene pore, ožiljke od akni – trenutak je da zatražite pomoć dermatologa koji će Vas podvrgnuti hemijskom pilingu. Hemijski piling će zahvaljući hemijskim supstancama otkloniti sloj izumrlih ćelija, te će se Vaša koža regenerisati, ponovo će biti glatka, podmladiti se i izgledati bolje.

Ova vrsta tretmana ne spada u kozmetičke, već u medicinske postupke i ne smete ga raditi ”na svoju ruku”, već to treba da uradi lekar – dermatolog ili dermatovenerolog.

Hemijski pilinzi se dele na površinske, srednje duboke i duboke.

Dermatolog će najpre obaviti pregled kože i utvrditi njen tip, nastale promene i na osnovu toga koliko imate godina odrediće adekvatnu vrstu hemijskog pilinga za Vas.

Kada koža treba da se podmladi, najčešće se radi površinski piling koji uopšte nije bolan, doći će samo do blažeg peckanja. Ceo tretman će biti završen za 30 minuta, a Vi, već narednog dana kada se crvenilo povuče, možete naneti šminku. Koža će se vrlo malo perutati najduže narednih nedelju dana, a ljuspice ne treba da skidate sami – one će otpasti same. Najbolji rezultat za podmlađivanje daje piling glikolnom kiselinom (a nje inače ima u šećernoj trsci). Svake 2 sedmice, pacijent se podvrgava serijama od 6 hemijskih pilinga. Glikolna kiselina će regenerisati kožu, hidrirati je i ukloniti izumrle ćelije, a bore će biti ublažene.

U slučaju masne, nečiste kože na kojoj su prisutne akne i ožiljci od bubuljica, najbolje rešenje je srednje duboki piling uz pomoć salicilne kiseline.

Ako su bore izrazito duboke, imate ožiljke, prisutne su fleke tamne boje – najbolje je da se podvrgnete dubokom pilingu. Posle dubokog pilinga na koži lica će se javiti crvenilo, a proces oporavka je do nedelju dana.
Blaže perutanje kože lica kao i crvenilo su propratna dejstva svakog hemijskog pilinga, ali srećom ne traju dugo. Ako planirate sa se podvrgnete dubokom pilingu, neophodna je posebna nega kože pre, kao i nakon hemijskog pilinga.

Hemijski piling sam po sebi služi za podmlađivanje, a možete ga koristiti da biste pripremili kožu za mezoterapiju, radiotalasni lifting i slične tretmane.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation