Gulaš od divljači recept

Da bi ste pripremili gulaš od divljači, potrebno je da meso koje je dovoljno stajalo u odgovarajućem pacu kako bi omekšalo i bilo spremno za pripremu, najpre isperete. Time ćete ukloniti višak mirisa koje je meso upilo od sastojaka u kojima je stajalo.

Zatim meso prebacite u odgovarajuću posudu i dobro izdinstajte na vodi sa malo ulja, sve dok ne postane sasvim krto i spremno za dalje kuvanje.

Tokom dinstanja mesu povremeno i po malo dodajte vodu i nakon sat do dva vremena trebalo bi da možete da prekinete dinstanje.

Nakon toga meso pomerite sa šporeta i u posudi u kojoj ćete pripremati gulaš, najpre propržite pet do šest sitno iseckanih glavica crnog luka, kada je luk propržen tome dodajte izdinstano meso i nalijte sa vodom u kojoj će se gulaš kuvati i sa malo ulja, soli i bibera po ukusu. Zatim, u sve to tokom kuvanja, dodajte pet ili šest iseckanih čenova belog luka, dve iseckane sveže paprike, tri kašike paradajz pirea, jednu ili dve iseckane feferone.
Sve to zajedno kuvajte dok meso ne bude potpuno kuvano.

Pri samom kraju kuvanja, svemu dodajte dve kašike brašna koje ste razmutili u čaši vode kako bi brašno bilo bez grudvica. Sve sastojke promešajte i pustite da se kuvaju još pet do deset minuta.

Nakon toga vaš gulaš od divljači je gotov i spreman da se posluži.

Odličan dodatak ovakvom jelu je barena testenina ili pire od krompira.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation