Glavobolja i bol u vratu

Povremena glavobolja nažalost skoro da nikoga nije zaobišla. Glavobolja ni najmanje nije prijatna i ume da bude nepodnošljiva. Ali, ima boljih opcija od lekova protiv bolova, da glavobolju izbegnete ili da je se rešite. Ova uputstva će biti korisna.

– sigurno ste primetili da u vreme poslovnih teškoća, porodičnih i sličnih problema, češće se susrećete sa glavoboljom. Razlog tome je stres, a na Vama je da se maksimalno izdignete iznad svake neprijatne situacije i da se ne nervirate suviše. Posvetite se smehu, prijatnom druženju, udovoljite sebi, ako neki problem postoji poverite se osobi kojoj verujete.

– boravkom na svežem vazduhu u svakoj situaciji dobro deluje na Vas. Napustite zatvoreni prostor, priuštite sebi šetnju u prirodi. Vežbanje u fitnes centru Vam može biti pomoćnik, ali par dana provedenih u šumi ili na planinskom svežem vazduhu imaju mnogo kompletniji učinak.

– izbegavajte sedenje ispred računara ili TV – a u kasnim satima! Tada je vreme za spavanje. Glava Vas može boleti ako ne spavate dovoljno, ali takođe i ako preterujte u spavanju. Dakle, najbolja je ”zlatna sredina”.

– zbog uživanja cigareta, nivo kiseonika u telu se umanjuje, a kada je kiseonik u manjku – dolazi do jakih glavobolja. Mnogi ljudi koji puše smatraju da glavobolja nestaje odmah po paljenju cigarete, ali to je samo kratkotrajni subjektivni osećaj.

– posle pijane noći, sledi mamurno jutro praćeno glavoboljom. Zato budite oprezni i imajte meru ako konzumirate alkoholna pića.

kafa nema isto delovanje na sve ljude. Kod nekih, ona izaziva glavobolju – to je najčešće slučaj kada se popije veća doza kofeina. S druge strane, dešava se da šoljica kafe otkloni glavobolju. Iz tog razloga, treba reći da je svako preterivanje loše i da treba znati za granicu.

glavobolja ponekad ukazuje na to da je došlo do slabljenja vida. Vid postaje sve slabiji tokom dužeg vremena, malo po malo, pa mnogi ne shvataju o čemu se zapravo radi. Glavobolje se najčešće javljaju posle više sati sedenja ispred kompjutera. Zato bi bilo dobro otići na kontrolu vida.

– ukoliko su glavobolje česte i jake, a ništa od gore napisanog Vam nije pomoglo, trebalo bi da se konsultujete sa doktorom i da najpre pokušate da rešite bol nekom blagom tabletom.

– ukoliko je problem ozbiljniji, tu je i centar za glavobolje koji možete kontaktirati i posetiti za pregled

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation