Eterična ulja

Sigurno ste čuli za eterična ulja. Ako ih nikad do sada niste koristili, vreme je da počnete, a mi ćemo Vas malo bliže upoznati sa ovim izvrsnim ekstraktima.
Koren, plod, lišće, cvet ili kora određenog bilja daće nam eterično ulje.

Eterična ulja lako isparavaju, tečne su strukture, nisu masna i ne tope se u vodi. Biljna ulja, alkohol i eter mogu da rastope eterično ulje.

Ova ulja imaju široku primenu zbog svojih raznolikih lekovitih dejstava na celokupno zdravlje čoveka. Svoje lekovito dejstvo eterična ulja su dokazala mnogo puta.

Već u prodavnici, utvrdite ispravnost proizvoda čitanjem teksta sa nalepnice na flašici.

Po pravilu, eterična ulja se čuvaju u staklenim flašicama, po mogućstvu na tamnom mestu na malo nižoj temperaturi. Izbegavajte da otvarate flašicu bez potrebe. Na ovaj način ćete zaštititi sadržaj od kiseonika i sačuvati aromu i blagotvorna dejstva.

Postoje 2 mogućnosti za primenu eteričnih ulja – francuski i engleski način. Francuski način propisuje kožnu, vaginalnu i analnu upotrebu ulja uz strogo poštovanje pravila. Engleski način je dosta drugačiji – upotreba ulja se ograničava samo na kožu i količine su vrlo male. Ako Vas zanima neki od ovih načina, bilo bi dobro da prethodno kontaktirate aromaterapeuta.

Korišćenje eteričnih ulja zabranjeno je trudnicama, kao i ženama koje doje.
Tokom leta, upotrebu eteričnih ulja ograničite samo na period posle sunčanja, nikako ne pre.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation