Elektro magnetno zračenje u vašem domu

Mnoštvo električnih aparata koji su smešteni, ali i neophodni u vašem domaćinstvu, osim toga što vam u velikoj meri koriste, nažalost imaju i nepovoljan uticaj na vaše zdravlje.

Taj uticaj, da bi se primetio kao prisutan, ne mora da bude izražen samo u vidu komplikovanih i teških zdravstvenih promena, već i glavobolje koje često imate, osećaj nervoze, stres ili poremećaj sna mogu ukazivati na to.

Recimo, ukoliko se u vašoj spavaćoj sobi, u blizini i oko kreveta na kome spavate, nalazi previše izvora električne energije, ili uključenih električnih aparata, budite sigurni da nećete moći da računate na besprekoran kvalitet sna.
Previše vremena koje provedete uz računar, može da uzrokuje takođe nesanicu, ali i zamor i pojavu očnog pritiska.

Česta i duga upotreba mobilnog telefona, može se odraziti na pojavu glavobolje ili javljanje mučnine, a u najkomplikovanijim slučajevima može izazvati čak i tumor mozga zbog zračenja. Znajući to, mnogi stručnjaci iz sveta tehnoloških dostignuća i proizvoda, iz dana u dan se trude da proizvedu mobilne telefone sa što manjim stepenom emitovanja zračenja.

Ustanovljeno je, da čak i dejstvo svih vrsta medikamenata može biti smanjeno ili čak i potpuno uništeno, ako je mesto na kome se oni nalaze i čuvaju, na rastojanju manjem od tri metra od uključenog električnog aparata i bez fizičke prepreke od njega. Zato, vodite računa da lekove uvek držite zatvorene i u uslovima koji će sprečiti gore navedeno uništavanje njihovog dejstva.

Da bi ste u generalnom obliku, smanjili svoju izloženost i izloženost ljudi u vašoj okolini štetnim uticajima elektro i magnetnom zračenju, uvek zauzmite dovoljno rastojanje od elektičnih uređaja kada ih koristite i ne mojte ih držati uključene bez potrebe.

Izbegavajte da mesto na kome sedite ili ležite bude neposredno pored štekdozne.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation