Echinacea biljka

Ehinacea je biljka a koristi se kao lek jer sadrži veliki broj lekovitih sastojaka.
Lekoviti deo ove biljke je koren, ali se mogu koristiti i njeni listovi i cvetovi.

Ehinacea zaustavlja širenje infekcije i razvoj virusa, bakterija i gljivica koje mogu napasti organizam. Znači pomaže pored virusnih infekcija onda pomaže i kod gripa i prehlada.

Ehinacea se koristi oboljenja prostate ili besike, bronhitisa, znači kod problema sa disajnim putevima i kod upale grla, uha ili upale sinusa.
Takođe je veoma dobra ako imate upalu desni ili paradentozu.
Ehinacea se koristi i protiv čireva u usnoj duplji ili afti u ustima.
Prema nekim istraživanjima , dokazano je da ehinacea i zaustavlja širenje tumora, to jest kancera.
Ona je odlična i ako imate neko oboljenje kože ili sluzokože. Na primer ekcemi ili rane, akne, opekotine ili čirevi na koži. Deluje tako što pomaže bržem zarastanju rana i smanjenjem upala na koži.

Ono što je njena glavna uloga ehinacee, odnosno za čega je najbolja jeste jačanje imunog sistema. To znači da ako imate infekcije koje se stalno vraćaju, na primer upala grla , uha ili disajnih puteva koja se ponavlja često , treba da koristite ehinaceu.

Ona se može koristiti u obliku čaja, kapi, kapsula a za spoljašnju upotrebu u obliku kreme.
Ako je uzimate u obliku čaja, treba da je kupite samlevenu u zdravoj hrani ili apoteci i da 30 do 50 grama dodate u vodu koja ključa. To ostavite par minuta da odstoji, procedite i pijete. Možete biti čak 3 do 5 čaša dnevno.
Ehinaceu je dobro koristiti u kombinaciji sa vitaminom C i propolisom koje takođe veoma dobro deluju na organizam.

Najbolje je koristiti preventivno, pre gripe, prehlade ili virusa ali ako do toga dođe, odmah , čim osetite prve simtome počnite sa njenim korišnjem i skratićete dužinu trajanja bolesti.

Najvažnije je da kod korišćenja ehinacee nisu zabeležena nikakva neželjena dejstva, znači nema nus pojava. Zato je slobodno možete koristiti bez straha o nekim posledicama po vaš organizam.

Ipak postoje neka ograničenja. Ne smeju je koristiti deca mlađa od 2 godine jer može izazvati alergiju i osobe alergične na kamilicu, maslačak ili neven jer u tu grupu biljaka spada i ehinacea.
Ne treba preterivati sa njenim korišćenjem. Koristite je 8 nedelja najduže i onda napravite pauzu.

Ehinacea će sigurno doprineti očuvanju vašeg zdravlja , zato je koristite kao terapiju umesto antibiotika. Njih uzimete tek u slučaju jako razvijene infekcije. Ehinacea je sigurno bolji i zdraviji izbor.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation