Dobre strane saune

Jako puno ljudi danas ima predrasude prema sauni, ne znajući da se boravkom u saunama doprinosi boljem zdravlju, kondiciji tela i uma i boljem izgledu.

Ako redovno posećujete saunu Vaša koža dobija na elastičnosti i glatkoći, doprinećete cirkulaciji i biti u boljoj formi, sve u svemu – organizam je dosta zdraviji.

Korišćenje sauna se posebno preporučuje ljudima sa masnom kožom, zato što toplota i vlažnost vazduha unutar saune, imaju odlično dejstvo na razmenu materija unutar organizma. Isto tako, prisutni su i naizmenično nastupaju hladniji i topliji nadražaji, što rezultira boljom cirkulacijom u telu, a samim tim i ćelije se uspešnije obnavljaju. Koža se rešava izumrlih ćelija, što ima dejstvo blagog ljušćenja kože, odnosno pilinga.

Posle boravka u sauni, na kožu će dosta bolje ”leći” krema ili ulje za trljanje. Sauna sama po sebi ne može da Vas reši viška kilograma, ali može da pomogne u tome – jednostavnije ćete smršati ako posećujete saunu, zato što boravak u sauni doprinosi razmeni materija unutar organizma.

Posetama sauni ćete veoma ojačati organizam.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation