Dobre namirnice za mršavljenje

Prekomeran broj kilograma, ne samo što može nepovoljno uticati na vaš fizički izgled i na vaše samopouzdanje, već može u ozbiljnoj meri i obliku čak i ugroziti vaše zdravlje, a time i bitno smanjiti kvalitet vašeg života.

Zato, ako vas muči višak kilograma, potrudite se da ih se oslobodite tako što ćete redukovati svoju ishranu i konzumirati namirnice koje će doprineti procesu mršavljenja, odnosno gubitku kilograma.

Namirnice koje podstiču mršavljenje, pre svega su namirnice koje nemaju visoku kaloričnu vrednost i koje ne sadrže previše masti niti ugljenih hidrata, kao što je šećer.

Zato, sa ciljem da smršate, jedite u što većoj meri namirnice koje imaju voćnu ili povrćnu osnovu i koje samim tim sadrže vitamine, minerale i tečnost umesto teških i štetnih gore pomenutih masti i šećera.
Vitamini i minerali koji su sadržani u voću, pružiće vašem organizmu neophodni izvor snage i otpornosti i sačuvaće zdravlje i vitalnost vašeg organizma, a istovremeno ćete gubiti kilograme jer takvim vidom ishrane nećete unositi dovoljan broj kalorija u organizam.

Takođe, sa namerom da smršate, u što većoj meri izbegavajte da jedete hleb ili druga peciva i testenine, jer ove namirnice imaju direktan uticaj na povećanje kilograma i masnih naslaga na telu. Ukoliko ipak ne možete da odolite da ne pojedete hleb uz svoj obrok, onda ga jedite u vidu tost hleba koji prethodno prepečete, jer ćete tako uneti znatno manje kalorija nego što je slučaj ako to nije tost hleb.

Unosite dovoljno tečnosti između obroka, jer ćete dovoljnim unosom tečnosti pospešiti preradu i iskorišćenje, a samim tim i potrošnju kalorija koje ste uneli i sačuvaćete hidriranost organizma.

Konzumirajte što više limunade svakodnevno i to sa što manje šećera, jer limunska kiselina direktno topi masne naslage i doprinosi sprečavanju njihovog nastajanja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Još zanimljviih tekstova:

Hrana koja popravlja raspoloženje
Kako smršati brzo
UN dijeta
Mršavljenje nakon porođaja
Namirnice bogate aminokiselinama
Kako brzo izgubiti kilograme
Za šta je dobar cink
Ovo su VITAMINSKE BOMBE - Ukusne i jačaju imunitet (RECEPTI)
Jak imunitet uz 5 trikova
Za šta je dobar krastavac
Namirnice za probavu
Koju hranu treba spremati a koju ne
Post navigation