Dečiji kreveti na maštovit način

Neki dečiji kreveti koje danas viđamo mnogo više liče na ogromnu igračku nego li na krevet. Nije redak slučaj da deca budu oduševljena njima, ali uvek pre kupovine bi trebalo da imate na umu da dete ne može previše dugo da bude impresionirano krevetom koji liči na plišanog medu. Razlog je sasvim opravdan i razumljiv. Na žalost, kada dođemu u neke godine plišane mede nam nisu više toliko bitne. To je tako, a i ne treba da bude drugačije. Dakle, investiranje u takve krevete je mač sa dve oštrice. Uostalom, kao i većina stvari u životu. Ukoliko ih možete sebi priuštiti bez obzira na to što ste svesni da ćete posle nekoliko godina morati da ih odbacite i kupite druge, onda kupite. Jer ovakvi dečiji kreveti će sigurno oduševiti mališane. Naravno, pod uslovom da je kupljen neki koji za motiv ima nešto što vaše dete voli. Ali nemojte očekivati od tinejdžera da sa oduševljenjem dovodi svoje društvo u sobu u kojoj je neki takav krevet.

Dečiji kreveti se danas mogu naći u obliku i boji različitih životinja ili likova iz crtanih filmova. Moži biti urađeni celi u nekom posebnom obliku, ili im tako može biti napravljen samo jedan deo. Obično je to uzglavlje ili jedna od bočnih strana, u zavisnosti od toga na koji način se takav krevet pravi.

Pored problema sa „prerastanjem“ ovakvih kreveta, na još jednu stvar takođe nemojte da zaboravite. Naime, nemojte da „padnete“ na izgled kreveta, jer dečiji kreveti, kao i svi ostali kreveti, pre svega i iznad svega su namenjeni za spavanje. Uloga velike igračke je sekundarna i zato obratite pažnju na to da sam ležaj bude kvalitetano, udobno, ali ujedno i jako, s obzirom na to da će služiti i kao poligon za igru. Ukoliko je krevet neudoban, džaba sve ostalo. San i spavanje su najbolji i jedini pravi način da se organizam odmori i suviše je glupo zanemariiti to kad je u pitanju vaše rođeno dete.

Novi krevet kao nova soba

Ovi neobični dečiji kreveti u svakom slučaju mogu u potpunosti da izmene izgled dečije sobe i da promene odnos deteta prema istoj, U krajnjem slučaju, valjda je to i bila namera onog koji ih je prvi počeo da proizvodi. U tom slučaju uz pomoć kreveta za decu se utiče na maštu dece i pojačava emotivna povezanost između mališana i njihove sobe. Jedan od problema koji na ovaj način može da bude prevaziđen je strah neke dece da odu na spavanje u svoju sobu i odvoje se od roditelja. Ova povezanost sa sobom se pojačava time što je jedan njen deo zauzeo predmet koji je detetu drag, koji mu je poznat i pored koga provodi i lepe trenutke u igri, a ne samo u mraku prilikom spavanja.

Postoje i dečiji kreveti napravljeni na neobičan način koji mogu biti prijemčiviji i malo starijoj deci. Podrazumeva se da oni nisu napravljeni u „igračka“ obliku, ali nisu ni klasični kreveti. Obično su deo jednog većeg komada nameštaja, koji u sebi integriše više različitih elemenata, a ležaj je neretko podignut gore, dok je ispod prostor za igru.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation