Da li se i vi lečite bez lekara?

U početku je itekako bilo nepoverenja, ali kako vreme prolazi ljudi kod nas postaju sve otvoreniji prema internetu i tekstovima koje na njemu mogu naći. Od početnog stadijuma da se sve što postoji na internet sajtovima ili laž ili bi ga trebalo staviti pod veliki znak pitanja, došli smo do stadijuma kada se bez ikakvog otklona sve što je na nekom sajtu objavljeno uzima i kao istinito. Ovome su, naravno, skloniji pripadnici mlađe generacije, koji se sa intrnetom nisu susreli tek u zrelim godinama i nemaju naviku da bilo šta proveravaju ili u bilo šta sumnjaju.

Izrada sajtova na sve moguće i nemoguće teme učinila je da do podataka dolazimo do sad neviđeno brzo i lako. Bilo da se radi o sportu i olitici, astrologiji, zanatima ili medicini, sve nam je na dohvat ruke. Lepeza onih koji nas savetuju je takođe šarena, tako da ravnopravno stoje i tekstovi pisani od strane stručnjaka, ali i oni laički, pa i netačni.

Doktor Gugl

Malo zbog opšteg stanja u zdravstvenom sistemu, u kojem se ne zna više šta je besplatno u besplatnoj zdravstvenoh zaštiti, a malo i zbog pomenute dostupnosti podataka, mnogi su počeli da informacije o svojim boljkama traže po internetu, a da savete za izlečenje primaju lično od doktora Gugla.

Izrada sajtova o medicini, alternativnoj medicini i tako dalje, pružaila nam je mogućnost da na osnovu simptoma koje smo primetili dođemo do nekih saveta kako pregurati bolest. Kao i sve drugo i ovo može biti i dobro i loše. Da se ne lažemo, biljke i kojekakvi čajevi mnogo toga mogu da izleče i da organizam poštede trovanja lekovima, koje mnogi lekari olako propisuju i ne udubljujući se mnogo u ono što pacijenti govore.

S druge strane, postoje bolesti sa kojima se ne bi trebalo igrati i ne bi trebalo lečiti se od kuće, već se mora otići lekaru i to što pre. Tačno je da je mnogo lakše ne otići, ali je pitanje šta je bolje. I treća stvar je da danas izradom sajtova više ni skupo ni komplikovana kao nekada možete imati svoje mesto na vebu i predstaviti se kao medicinski znalac.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation