Mislila je da će kad smrša biti srećna ali ipak nije to sve tako kako izgleda…pročitajte njenu priču

Alison Kimi je odlučila da kaže svetu zašto ona voli svoje telo onakvo kakvo je i da postoji nekoliko vrsta transformacija.

capture1

Ona je postavila na svom Instagram profilu dve fotografije – pre i posle. Samo je velika razlika u tome što to nije obična pre i posle fotografija.

“Prejedanje, dijete, opsednutost dobrom izgledu i svi slični problemi počeli su dok sam još imala 14 godina. Nikad nisam bila samouverena i uvek sam brinula kako me drugi ljudi vide. Slika sa leve strane je uslikana 2013. godine, devet meseci nakon što sam rodila svoje drugo dete. Nisam volela svoj život i telo. I onda se nešto dogodilo. Shvatila sam da nisam znala ko sam. Nisam imala svoj identitet jer sam brinula sve vreme o oblikovanju tela. Ono što znam jeste da ćemo svi biti zadovoljniji ako prihvatimo ono kakvi smo i da ne razmišljamo o tome kako bi trebalo da izgledamo.

Tako me je to dovelo do fotografije sa desne strane. Imam nekoliko kilograma više, ali sam znatno srećnija. Ne vrti se sve oko veličine i težine. Ne radi se samo o tome šta ste jeli ili šta niste. Radi se o tome šta mislite o sebi. Volim svoje telo. Volim što mogu druge da inspirišem. Volim što mogu da uradim neke teže stvari koje nisam mogla ni da zamislim. I volim što je ono moje”, stoji u opisu fotografije pre i posle.

Njena priča može da nam služi kao podsetnik da mršavljenje nije magija koja će nam doneti sreću.

Ne mora da znači da je svaka transformacija okrenuta ka težini i veličini, već može biti okrenuta i ka prihvatanju i ljubavi prema svom telu.

Mogli bismo svi da razmislimo o ovome malo.

izvor: 24sata

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation