Brazilska depilacija

Brazilska depilacija je odličan način da dobijete lep izgled preko leta, ali i cele godine, kao i da prijatno iznenadite svog dečka ili dobijete dodatnu dozu samopoštovanja. Bez suvišnih slaka ,,dole’’, osećaćete se čistije, urednije i slobodnije. Vosak je pravo rešenje ukoliko se bojite ožiljaka od žileta ili opekotina od kreme.

Pre nego što krenete sa depilacijom voskom, proverite da li su vaše dlake dovoljno duge, da ih vosak može uhvatiti. Ako su kraće, sačekajte još par dana pre depilacije. Nema potrebe da dlake posebno kratite pre depilacije samo možete iziritirati kožu tako. Nosite stari donji veš zbog mogućih fleka. Mentalno se pripremite za bol, pogotovo ako depilaciju radite prvi put. U kozmetičkim salonima nude izbor između hladnog, toplog voska, a sve češće i šećern paste, koja je najbezbolnija. Uverite se u higijenske kvalitete salona i kozmetičara i izbor je na vama.

Ako se odlučite da budete sam svoj majstor, i pritom uštedite, kupite dobar vosak, a kao što je već rečeno, u ponudi su i šećerne pene. Dobar izbor mogu biti oni sa roll-on aplikatorima, koji nanose optimalnu količinu voska po površini. Zatim isecite trake za depilaciju na manje komade. Ako niste dobili i njih uz vosak, možete se poslužiti i nekom starom pamučnom majicom. Zatim na čistu površinu nanesite bebi puder, jer će to značajno smanjiti bol. Čim nanesete red voska, zalepite traku, i nakon par sekundi naglo povucite. Uvek imajte pri sebi vlažan peškir ili komadiće vate, da očistite višak voska. Ako počnete da krvarite, ta mesta očistite alkoholom.

Dobar savet je i da pre depilacije, površinu ,,zagrejete’’ kako bi se pore otvorile. To možete učiniti vrućim peškirom koji će te držati desetak sekundi na željenom području.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation