Bol u ledjima

Bolovi u predelu leđa spadaju u nimalo retke uzroke za posetu doktoru. Ti bolovi nas ometaju da funkcionišemo u svakodnevnom životu.

Većinom, ova vrsta bola se javlja kao posledica neredovnog kretanja i suviše mnogo sedenja. Isto tako, može biti posledica neadekvatne ishrane, neadekvatnog ležaja na kome spavate ili nošenja velikog tereta.
Sve u svemu, da biste što lakše eliminisali ove bolove, bilo bi dobro da vežbate na dole opisan način. Ove vežbe mogu se raditi i u stanu, delotvorne su i ne zahtevaju da na njih odvojite puno vremena.

Vežbanje za istezanje
– ove vežbe su različite i lako se sprovode, a njima ćete postići bolju fleksibilnost. Vežba: prvi korak je ispružanje jedne noge maksimalno koliko se može, pri savijanju kolena desne noge pod uglom od devedeset stepeni, a koleno leve noge treba da bude na par centimetara od patosa.Zatim sledi guranje kukova ka napred, da bi se istegla kičma – ovo treba raditi 20 sekundi do pola minuta, a posle toga ponovite vežbu, na levoj nozi.

Moć joge
– efikasnost joge je nadaleko poznata. Zato su joga vežbe gde se isteže i balansira pravi izbor za Vas ako patite od bolova u predelu leđa, izloženi ste stresu ili su Vam mišići ukočeni. Vežba: najpre treba da sednete na kolena, pri čemu su noge blago raširene. Zatim sledi spuštanje gornjeg dela tela do patosa i ispružanje ruku. U tom stavu treba ostati od pola minuta do jednog minuta.

Vežbe za snagu i izdržljivost
– ojačanje mišića pomaže u rešavanju problema bola u predelu leđa. Ukoliko Vam teretana i tegovi nisu dostupni, vežbajte u svom domu. Vežba: treba stati uspravljeno uz raširene noge i postepeno savijati kolena i spuštati se, kao pri sedanju na fotelju – a ruke treba da su podignute. U tom stavu trebalo bi ostati maksimalno koliko je moguće izdržati i ponovo uraditi u deset do petnaest navrata.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation