Artefill permanentni filer

Artefill spada u grupu permanentnih filera, tj. filera koji pacijentu obezbeđuju trajnije rezultate. Ovaj filer je baziran na kravljem kolagenu i sintetičkim materijalima. Kao i drugi fileri najčešće se koristi za popunjavanje bora, nepravilnosti i asimetrija na licu. Sličan proizvod se u Evropi i Kanadi koristi još od 90-ih godina, dok je artefill filer testiran i odobren 2006. godine u SAD-u.

Kako se postižu trajni rezultati?

Artefill se sastoji od kolagena i sintetičkih polimernih perlica koje kolagen okružuje i drži na mestu. Za razliku od privremenih filera, organizam ne apsorbuje sintetički deo ovog filera, već on trajno ostaje u našem organizmu.

Prednosti trajnog filera

Ako želite trajnije rezultate i ne želite da se na pola godine ili godinu dana vraćate svom hirurgu koji će dorađivati i popravljati efekte proizvedene upotrebom resorptivnih filera, artefill je pravi izbor za vas.

Rezultati postignuti ovim filerom mogu trajati od 7 do 10 godina, dok će male dorade biti potrebne samo ukoliko sa godinama dođe do nekog većeg produbljivanja bora.

Za razliku od privremenih filera koji zahtevaju tromesečne, ili četvoromesečne korekcije, artefill zahteva samo dva tretmana prilikom kojih se postižu željeni rezultati.

Prednost ove vrste intervencije je i kratko vreme potrebno za aplikaciju, ali i za oporavak.

Ukoliko ste nezadovoljni rezultatima koje postižete primenom privremenih filera, vreme je da se opredelite za trajnije rešenje. Kao rezultat dobićete mlađu, sjajniju i revitalizovanu kožu, i što je najvažnije, efekti postignuti ovim filerom izgledaju izuzetno prirodno.

Ovaj filer je najpreporučljiviji za:

  • Duboke bore
  • Bore oko usana
  • Duboke bore između obrva
  • Ožiljke od akni

Neželjeni efekti

Većina neželjenih efekata ovog filera je eliminisana tokom 20 godina koliko se on upotrebljava, te je danas postignut isti sigurnosni standard kao i prilikom primene hijaluronskih filera.

Neki od neželjenih efekata ubrizgavanja artefill filera mogu biti crvenilootoksvrab ili povećana osetljivost tretiranog dela kože. Ove pojave se najčešće mogu javiti u toku 48 sati nakon operacije.

Kao i kod drugih filera na bazi kolagena, moguće su i alergijske reakcije na kolagen, što se lako može sprečiti alergo testom pre same intervencije.

Kako su efekti ubrizgavanja ovog filera postojaniji, tako je i neželjeni finalni izgled teže popraviti. Ukoliko se odlučite za permanentni filer, veoma je bitno i da se odlučite i za stručnu osobu koja će intervenciju izvesti.

Ono čega se pacijenti najčešće plaše su grudvice, granulomi, koje se prilikom aplikacije mogu stvoriti i usnama ili nekoj drugoj tretiranoj regiji dati neprirodan, asimetričan izgled. Ponašanje filera zavisi od dubine na koju se filer ubrizgava, tehnike i same količine filera. Dubina injektiranja ovog filera je ključna i on se ubrizgava ispod bora, neposredno iznad masnog tkiva.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation