Anksioznost

Reakcija na pretnju ili strah je anksioznost, neodređena je a možda i nepoznata.

Reakcije koje opisuju anksioznost su: ubrzan rad srca,uznemirenost u želudcu, znojenje, nepoželjne misli, glavobolja, vrtoglavica itd. Pogledajte koje Vam prirodne lekove preporučujemo da bi ste savladali anksioznost.

1. Spremite toplu kupku, to će Vas opustiti i osloboditi od neželjenih misli. Koristite i lavandina ulja koja će umiriti živce.

2. Usporite i produbite disanje. To ćete uraditi tako što ćete sesti i staviti ruku na stomak, blago udahnuti tako da osetite pod rukom širenje stomaka. Važno je da Vam ramena budu mirna. Dah zadržavajte od četiri do pet sekundi a zatim izdahnite.

3. Lek koji je dobar za nesanicu je šolja toplog mleka kao i hmelj. U čašu vruće vode dodajte dve kašičice osušene biljke.Pijte dnevno do tri čaše ovog čaja za smirenje.

4. Dnevno pijte jednu šolju coca-cole, kafe i čaja, ne više od toga jer osobe koje imaju simptome anksioznosti su osetljive na kofein. Ne preterujte i kod konzumiranja alkoholnih pića.

5. Odaberite neku meditacijsku ili aerobnu vežbu to će ublažiti anksioznost.

Ako Vam je slaba koncentracija ili ste dosta vremena nervozni ili ne možete da spavate isto kao i ako osećate da možete drugima ili sebi da naudite, nađite stručnu pomoć kako biste pričali o svojim problemima.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation