Trudite se i trenirate, ali kilogrami se ne tope? Moguće je da i vi pravite ove greške!

Već uveliko ste započeli sa treninzima, redukovali ste ishranu, ali i dalje nema rezultata? Kris Frejtag, fitnes blogerka ukazala je na sledeće greške koje sprečavaju vaš napredak u borbi protiv suvišnih kilograma.

Trenirate i trudite se

1) JOŠ UVEK NISTE RASKRSTILI SA “LOŠIM” UGLJENIM-HIDRATIMA

Ako želite da smršate, prva stvar koju bi trebalo da uradite je da raskrstite sa nepoželjnim ugljenim-hidratima. To podrazumeva beli hleb, razna peciva, beli pirinač, krompir, prženu i pohovanu hranu. Opredelite se za nezasićene masti koje se nalaze u avokadu i jezgrastom voću, ali naravno u umerenim količinama. Kako biste ubrzali vaš metabolizam, započnite dan sa čašom tople vode u kojoj ćete iscediti svež limun.

2) IMATE RUTINSKE TRENINGE

Svakodnevnim treninzima vaše telo se navikava na vežbe koje vi ponavljate. Ukoliko ne menjate način i tempo treninga, nećete postići željeni efekat. Kris Frejtag preporučuje da iznenadite vaš organizam čestom promenom vežbi i intezitetom treninga. Kardio treninzima održavate higijenu vašeg kardio vaskularnog sistema, ali takođe “topite” kilograme.

3) ZABORALJATE DA SAMO TRENING NIJE DOVOLJAN

Ukoliko samo držite dijetu, kilogrami će se ubrzo vratiti. Ukoliko samo trenirate, a unosite istu a možda i veću količinu hrane, kilogrami se nikako neće topiti. Dakle, kao što je za dosta stvari u životu potrebno dvoje, tako je i u ovom slučaju. Da bi nepovratno skinuli suvišne kilograme morate regulisati ishranu i pravilno trenirati.

4) STRES KAO NAJVEĆI NEPRIJATELJ

Ukoliko ste konstantno pod stresom, značajno ćete otežati proces mršavljenja. Kada ste pod stresom, aktivira se kortizol ( hormon koji se aktivira u stresnim situacijama i podiže krvni pritisak i nivo šećera u krvi) . Ukoliko se ne kontroliše, ovaj hormon počinje da zadržava masti u vašem organizmu, i on je krivac za često prejedanje u stresnim situacijama. Umesto prejedanja u stresnim situacijama, izađite iz zatvorenog prostora, šetajte se, radite stvari koje vas čine srećnim.

5) TEGOVI NISU SAMO ZA MUŠKARCE

Iako je većina žena u strahu da će izgledati nabildovano ukoliko ubace tegove u svoj trening, greše! Dokazano je da kombinovanjem kardio treninga sa vežbama sa tegovima, znatno pomaže u borbi protiv viška kilograma. Vežbe sa tegovima pomažu vam da ojačate mišiće, a jaki mišići tope kilograme čak i kada niste na treningu! To naravno ne moraju biti neke velike težine, već shodno vašim mogućnostima.

6) NE SPAVATE DOVOLJNO

Već je poznato koje su posledice lošeg sna, ali jedna od njih je gomilanje kilograma. Ukoliko spavate manje od sedam sati dnevno, nivo grelina (hormon koji stilmuliše glad) opada i time se vaš apetit povećava, a masti gomilaju. Takođe, nedostatkom sna dolazi do stresa što, kako smo već naveli, je glavni neprijatelj u procesu mršavljenja.

izvor: Blic žena

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation