Alergija na hranu kod dece

Mnogi mališani imaju problem sa alergijama na hranu. Ali kod najvećeg broja dece, nakon 2. godine života ova neprijatnost se povlači.

Ako uočite alergijske reakcije na hranu kod deteta, idealno bi bilo pitati pedijatra za pomoć.

Kod alergija na kikiriki (uključujući i puter od kikirikija) i ostale orašaste plodove, alergijske reakcije na ovu namirnicu su dramatične: ždrelo otiče i teško se diše. Stoga je zabranjeno konzumirati navedene namirnice ako imate ovaj problem.

Osobama koje su alergične na mleko i mlečne proizvode, pomenuta hrana uzrokuje proliv i želudačni bol. Zato, što dalje od kravljeg mleka, maslaca i sira.

Gluten, koji se nalazi u pšeničnom ili ražanom hlebu, testeninama, ječmenom brašnu, ovsenim pahuljicama, pojedinim kolačima – ljudima alergičnim na gluten stvara proliv i oštećuje sluzokožu u sastavu creva.

Ljudima alergičnim na jaja, konzumiranjem ove namirnice veoma uskoro će se pojaviti otoci na površini kože kao i želudačne tegobe. Zato, ako ste primetili ovaj problem iz ishrane izbacite jaja (a posebno belanca), keks, palačinke i kolače sa dodatkom jaja. Jaja se jako često koriste za premazivanje peciva, tako da ni peciva nisu preporučljiva.

Ako je neko alergičan na paradajz, kada ga konzumira pojavljuje se osip na koži. Svi oblici paradajza su zabranjeni – koliko paradajz u svežem stanju, toliko i kuvani paradajz, sosevi i sve vrste kečapa.

Kod nekih ljudi citrusna voća, kao i jagode, izazivaju alergijsku reakciju u vidu ekcema ili osipa. Zato izbaciti iz upotrebe pomorandže i mandarine u svežem stanju, lizalice i napitke sa aromom pomorandže, voćni jogurt i sva bobičasta voća.

Ukoliko vas zanima više informacija o alergiji na hranu kao i radjenje testova intolerancije na odredjene vrste hrane, o tome možete čitati ovde: http://www.poliklinika-analiza.hr/

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Namirnice bogate cinkom
Kako da dete nauči slova
Catering u Istri
Od kada se hrana kuva i peče
Dvodnevna dijeta sa jabukama: Očistite organizam i skinite 3kg!
Uz OVAJ SOK loši holesterol i višak kilograma idu u prošlost
2 KG ZA SAMO 1 DAN? Moguće je! Ovo prosto MORATE da probate, TOLIKO je dobro!
TOPI SALO SA STOMAKA ZA 7 DANA: Sastojke ovog napitka imate kod kuće - rezultati neverovatni
Kod nas se smatra običnim korenom a zapravo je daleko učinkovitiji od hemoterapije!
Uzmite semenke od lubenice i prokuvajte ih: Rezultati će vas iznenaditi!
PREPORUKA NUTRICIONISTA: Svakog jutra čašu ovog napitka i naslage na stomaku će početi da nestaju!
UPOZORENJE: Četiri člana porodice UMRLA nakon što je žena napravila jednostavnu GREŠKU S KROMPIROM!
Post navigation