Alergija na hranu kod dece

Mnogi mališani imaju problem sa alergijama na hranu. Ali kod najvećeg broja dece, nakon 2. godine života ova neprijatnost se povlači.

Ako uočite alergijske reakcije na hranu kod deteta, idealno bi bilo pitati pedijatra za pomoć.

Kod alergija na kikiriki (uključujući i puter od kikirikija) i ostale orašaste plodove, alergijske reakcije na ovu namirnicu su dramatične: ždrelo otiče i teško se diše. Stoga je zabranjeno konzumirati navedene namirnice ako imate ovaj problem.

Osobama koje su alergične na mleko i mlečne proizvode, pomenuta hrana uzrokuje proliv i želudačni bol. Zato, što dalje od kravljeg mleka, maslaca i sira.

Gluten, koji se nalazi u pšeničnom ili ražanom hlebu, testeninama, ječmenom brašnu, ovsenim pahuljicama, pojedinim kolačima – ljudima alergičnim na gluten stvara proliv i oštećuje sluzokožu u sastavu creva.

Ljudima alergičnim na jaja, konzumiranjem ove namirnice veoma uskoro će se pojaviti otoci na površini kože kao i želudačne tegobe. Zato, ako ste primetili ovaj problem iz ishrane izbacite jaja (a posebno belanca), keks, palačinke i kolače sa dodatkom jaja. Jaja se jako često koriste za premazivanje peciva, tako da ni peciva nisu preporučljiva.

Ako je neko alergičan na paradajz, kada ga konzumira pojavljuje se osip na koži. Svi oblici paradajza su zabranjeni – koliko paradajz u svežem stanju, toliko i kuvani paradajz, sosevi i sve vrste kečapa.

Kod nekih ljudi citrusna voća, kao i jagode, izazivaju alergijsku reakciju u vidu ekcema ili osipa. Zato izbaciti iz upotrebe pomorandže i mandarine u svežem stanju, lizalice i napitke sa aromom pomorandže, voćni jogurt i sva bobičasta voća.

Ukoliko vas zanima više informacija o alergiji na hranu kao i radjenje testova intolerancije na odredjene vrste hrane, o tome možete čitati ovde: http://www.poliklinika-analiza.hr/

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Sprečite nadutost
Namirnice bogate A vitaminom
Evo šta će se dogoditi ako budete jeli SAMO 7 oraha na dan!
Sa njim započnite dan i zablistajte: Briše bore, kilograme i celulit!
NEMOJTE TO BACATI: Koristeći ovaj deo oraha svaki dan, rešićete sve srčane bolesti
Volite banane? Onda ćete lako smršati u području stomaka! Evo kako!
Očistite creva od sluzi, toksina i fekalnih naslaga za 3 nedelje - pogledajte kako!
OVO ĆE VAS ODUŠEVITI: Jedini napitak od kojega nestaje i najupornije salo sa stomaka!
Tajno oružje Novaka Đokovića: Zbog ovoga je mršav, a snažan!
Rekli su vam da je KURKUMA ZDRAVA, a da li znate šta sve može VODA OD KURKUME?
NIJE VODA S LIMUNOM: Ovo je jedini napitak koji trebate konzumirati SVAKOG JUTRA!
Sa ovim receptom recite ZBOGOM povišenom holesterolu, šećeru u krvi, masnoćama i trigliceridima!
Post navigation