Alergija na hranu kod dece

Mnogi mališani imaju problem sa alergijama na hranu. Ali kod najvećeg broja dece, nakon 2. godine života ova neprijatnost se povlači.

Ako uočite alergijske reakcije na hranu kod deteta, idealno bi bilo pitati pedijatra za pomoć.

Kod alergija na kikiriki (uključujući i puter od kikirikija) i ostale orašaste plodove, alergijske reakcije na ovu namirnicu su dramatične: ždrelo otiče i teško se diše. Stoga je zabranjeno konzumirati navedene namirnice ako imate ovaj problem.

Osobama koje su alergične na mleko i mlečne proizvode, pomenuta hrana uzrokuje proliv i želudačni bol. Zato, što dalje od kravljeg mleka, maslaca i sira.

Gluten, koji se nalazi u pšeničnom ili ražanom hlebu, testeninama, ječmenom brašnu, ovsenim pahuljicama, pojedinim kolačima – ljudima alergičnim na gluten stvara proliv i oštećuje sluzokožu u sastavu creva.

Ljudima alergičnim na jaja, konzumiranjem ove namirnice veoma uskoro će se pojaviti otoci na površini kože kao i želudačne tegobe. Zato, ako ste primetili ovaj problem iz ishrane izbacite jaja (a posebno belanca), keks, palačinke i kolače sa dodatkom jaja. Jaja se jako često koriste za premazivanje peciva, tako da ni peciva nisu preporučljiva.

Ako je neko alergičan na paradajz, kada ga konzumira pojavljuje se osip na koži. Svi oblici paradajza su zabranjeni – koliko paradajz u svežem stanju, toliko i kuvani paradajz, sosevi i sve vrste kečapa.

Kod nekih ljudi citrusna voća, kao i jagode, izazivaju alergijsku reakciju u vidu ekcema ili osipa. Zato izbaciti iz upotrebe pomorandže i mandarine u svežem stanju, lizalice i napitke sa aromom pomorandže, voćni jogurt i sva bobičasta voća.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Još zanimljviih tekstova:

Samopouzdanje kod dece
Šta jesti u trudnoći
Kako da dete nauči slova
Zašto nastaje gorušica
Koju hranu treba spremati a koju ne
Dečja igraonica ili roditeljska glavolomka
Ovo je jedini ČIPS koji je ZDRAV i TOPI MASNE NASLAGE!
ZORAN ZOVKO BEZ LEKOVA POBEDIO DIJABETES: Evo šta je konzumirao!
Rekli su vam da je DJUMBIR ZDRAV ali pogledajte u kojim slučajevima da ga IZBEGAVATE!
Počnite da zamrzavate limun: Razlog će vas šokirati..!
Šta se desi u vašem organizmu ako jedete beli luk i med u isto vreme?
UBEDLJIVO NAJEFIKASNIJI: Sok od ovog voća pijte 2 nedelje i NESTAJU MASTI, a dolaze TRBUŠNJACI
Post navigation