Alergija na hranu kod dece

Mnogi mališani imaju problem sa alergijama na hranu. Ali kod najvećeg broja dece, nakon 2. godine života ova neprijatnost se povlači.

Ako uočite alergijske reakcije na hranu kod deteta, idealno bi bilo pitati pedijatra za pomoć.

Kod alergija na kikiriki (uključujući i puter od kikirikija) i ostale orašaste plodove, alergijske reakcije na ovu namirnicu su dramatične: ždrelo otiče i teško se diše. Stoga je zabranjeno konzumirati navedene namirnice ako imate ovaj problem.

Osobama koje su alergične na mleko i mlečne proizvode, pomenuta hrana uzrokuje proliv i želudačni bol. Zato, što dalje od kravljeg mleka, maslaca i sira.

Gluten, koji se nalazi u pšeničnom ili ražanom hlebu, testeninama, ječmenom brašnu, ovsenim pahuljicama, pojedinim kolačima – ljudima alergičnim na gluten stvara proliv i oštećuje sluzokožu u sastavu creva.

Ljudima alergičnim na jaja, konzumiranjem ove namirnice veoma uskoro će se pojaviti otoci na površini kože kao i želudačne tegobe. Zato, ako ste primetili ovaj problem iz ishrane izbacite jaja (a posebno belanca), keks, palačinke i kolače sa dodatkom jaja. Jaja se jako često koriste za premazivanje peciva, tako da ni peciva nisu preporučljiva.

Ako je neko alergičan na paradajz, kada ga konzumira pojavljuje se osip na koži. Svi oblici paradajza su zabranjeni – koliko paradajz u svežem stanju, toliko i kuvani paradajz, sosevi i sve vrste kečapa.

Kod nekih ljudi citrusna voća, kao i jagode, izazivaju alergijsku reakciju u vidu ekcema ili osipa. Zato izbaciti iz upotrebe pomorandže i mandarine u svežem stanju, lizalice i napitke sa aromom pomorandže, voćni jogurt i sva bobičasta voća.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa stranog weba:

Još zanimljviih tekstova:

Hrana koja popravlja raspoloženje
Kurkuma začin
Kako da se ugojim
Trovanje hranom
Samo jedna kašičica ovog začina dnevno i kilogrami nestaju!
Voće koje topi kilograme: Uživajte u sjajnim ukusima i mršavite!
Probala je dijetu koju drži pevačica Bijonse i evo šta se dogodilo!
TRI šolje ovog čaja dnevno - OSAM centimetara tanji struk!
NEMOJTE TO BACATI: Koristeći ovaj deo oraha svaki dan, rešićete sve srčane bolesti
RECEPT ZBOG KOJEG NIKADA NEĆETE UĆI U APOTEKU! ZDRAVSTVENA BOMBA 100 % PRIRODNO!
Medicinski fenomen? Prestala stariti u tridesetoj najviše zahvaljujući ovoj namirnici! (FOTO)
Uklonite sve toksine iz tela za samo 3 dana i sprečite nastanak raka
Post navigation