Alergija na hranu kod dece

Mnogi mališani imaju problem sa alergijama na hranu. Ali kod najvećeg broja dece, nakon 2. godine života ova neprijatnost se povlači.

Ako uočite alergijske reakcije na hranu kod deteta, idealno bi bilo pitati pedijatra za pomoć.

Kod alergija na kikiriki (uključujući i puter od kikirikija) i ostale orašaste plodove, alergijske reakcije na ovu namirnicu su dramatične: ždrelo otiče i teško se diše. Stoga je zabranjeno konzumirati navedene namirnice ako imate ovaj problem.

Osobama koje su alergične na mleko i mlečne proizvode, pomenuta hrana uzrokuje proliv i želudačni bol. Zato, što dalje od kravljeg mleka, maslaca i sira.

Gluten, koji se nalazi u pšeničnom ili ražanom hlebu, testeninama, ječmenom brašnu, ovsenim pahuljicama, pojedinim kolačima – ljudima alergičnim na gluten stvara proliv i oštećuje sluzokožu u sastavu creva.

Ljudima alergičnim na jaja, konzumiranjem ove namirnice veoma uskoro će se pojaviti otoci na površini kože kao i želudačne tegobe. Zato, ako ste primetili ovaj problem iz ishrane izbacite jaja (a posebno belanca), keks, palačinke i kolače sa dodatkom jaja. Jaja se jako često koriste za premazivanje peciva, tako da ni peciva nisu preporučljiva.

Ako je neko alergičan na paradajz, kada ga konzumira pojavljuje se osip na koži. Svi oblici paradajza su zabranjeni – koliko paradajz u svežem stanju, toliko i kuvani paradajz, sosevi i sve vrste kečapa.

Kod nekih ljudi citrusna voća, kao i jagode, izazivaju alergijsku reakciju u vidu ekcema ili osipa. Zato izbaciti iz upotrebe pomorandže i mandarine u svežem stanju, lizalice i napitke sa aromom pomorandže, voćni jogurt i sva bobičasta voća.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Samohrane majke
Kako se jede avokado
Ishrana za trbušnjake
Kako smršati
Ishrana za fudbalere
Hrana za mršavljenje
Celulit kao rukom odnešen: Uzimajte ovaj napitak svaki dan i pripremite kožu za leto
Pojedite 5 oraha i sačekajte 4 sata: Evo šta će vam se dogoditi
ČUDESNI NAPITAK TRAVARA IZ KINE: PIJE SE TRI MESECA, A ZDRAVLJE SE MOMENTALNO POPRAVLJA!
UBEDLJIVO NAJEFIKASNIJI: Sok od ovog voća pijte 2 nedelje i NESTAJU MASTI, a dolaze TRBUŠNJACI
Izbacio meso iz ishrane na nedelju dana: Drastični rezultati ga naterali da nastavi!
Želite ubrzati metabolizam u cilju mršavljenja i izbaciti otrove iz tela? Onda je ovo recept za vas
Post navigation