Alergija na ambroziju

Biljka Ambrozija uopšte nije omiljena među ljudima, jer je alergijski rinitis problem mnogih. Ova biljka deluje veoma snažno, razmnožava se velikom progresijom. Vreme njenog cvetanja je sredina avgusta i tada stvara najviše problema.

Ambrozija se ubraja u jednogodišnje biljke, a potiče iz Severne Amerike odakle je u Evropu dospela brodovima sa drugim biljkama koje su bile uvožene.

Raste u visinu do 1,5 metra. Ima jake dlačice, razgranate listove. Njene najučestalije lokacije su uz ulice, livade, železničke pruge, zapuštena dvorišta i tome slično.

Znaci alergije na ambroziju:

– kijanje
– svarb
– nos curi
– pojava crvenila
– suzne i otečene oči

U svakom slučaju, ovu biljku treba izbegavati. U slučaju pogoršanja navedenih simptoma, treba zatražiti lekarsku pomoć.

Boraviti napolju je potpuno bezopasno posle kišnih padavina, zato što kiša spira veći deo polena. Isto tako, treba redovno da se kupate i tuširate, tako ćete izbeći da polen sa kose i drugih delova tela dođe u organe za disanje. Ako ste alergični, izbegavajte da izlazite napolje kada duva vetar – tada se polen ubrazano širi.

Ako želite da savladate ovu pošast, budite informisani i otkrijte koliko se polena u vazduhu nalazi baš u trenutku kada hoćete da izađete i uskladite se sa tim.

Početak rasta ove biljke je mesec mart, a procvetaće u avgustu, tako da, ako je primetite imate dovoljno vremena da se posvetite iskorenjivanju ako imate obradivo zemljište, baštu ili voćnjak.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Upala pluća
Osvežavajući napici za leto
Kako očistiti mačije dlake
Kako vaspitavati decu
Saveti za dobre fotografije
Kako da ga vratim
Kako biti romantičan
Hrana koja topi masne naslage
Prevencija proširenih vena
Rešite se brzo i efikasno bakterija u želudcu (Odlično i protiv Heliko bakterije)
Otišla kod lekara zbog otoka na stopalu: Ono što je lekar otkrio, u snu nije mogla da sanja!
OTKRIVAMO: Zašto vam se noge grče po noći i kako to zauvek zaustaviti!
Post navigation