Alergija na ambroziju

Biljka Ambrozija uopšte nije omiljena među ljudima, jer je alergijski rinitis problem mnogih. Ova biljka deluje veoma snažno, razmnožava se velikom progresijom. Vreme njenog cvetanja je sredina avgusta i tada stvara najviše problema.

Ambrozija se ubraja u jednogodišnje biljke, a potiče iz Severne Amerike odakle je u Evropu dospela brodovima sa drugim biljkama koje su bile uvožene.

Raste u visinu do 1,5 metra. Ima jake dlačice, razgranate listove. Njene najučestalije lokacije su uz ulice, livade, železničke pruge, zapuštena dvorišta i tome slično.

Znaci alergije na ambroziju:

– kijanje
– svarb
– nos curi
– pojava crvenila
– suzne i otečene oči

U svakom slučaju, ovu biljku treba izbegavati. U slučaju pogoršanja navedenih simptoma, treba zatražiti lekarsku pomoć.

Boraviti napolju je potpuno bezopasno posle kišnih padavina, zato što kiša spira veći deo polena. Isto tako, treba redovno da se kupate i tuširate, tako ćete izbeći da polen sa kose i drugih delova tela dođe u organe za disanje. Ako ste alergični, izbegavajte da izlazite napolje kada duva vetar – tada se polen ubrazano širi.

Ako želite da savladate ovu pošast, budite informisani i otkrijte koliko se polena u vazduhu nalazi baš u trenutku kada hoćete da izađete i uskladite se sa tim.

Početak rasta ove biljke je mesec mart, a procvetaće u avgustu, tako da, ako je primetite imate dovoljno vremena da se posvetite iskorenjivanju ako imate obradivo zemljište, baštu ili voćnjak.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Kako živeti dugo
Sindrom hroničnog umora
Kako zaustaviti štucanje
Sagorevanje kalorija
Kako vaspitavati decu
Kako motivisati sebe
Kako sačuvati prijateljstvo
Kako uštedeti pare
Kako organizovati vreme
Problem ravnih stopala
INTOLERANCIJA NA GLUTEN? Telo vam šalje signale - nemojte ih ignorisati!
VITAMINSKA BOMBA ZA OPORAVAK: Pasta ruskog akademika za jačanje organizma!
Post navigation