9 Saveta za očuvanje zdravlja

Sigurno ste mnogo puta čuli da čovek počne da poštuje zdravlje tek onda kada ga izgubi. Neodgovornost prema našem najvećem blagu – bogatstvu postepeno može da dovede do bolesti, a u bolesti čovek je nesrećan, bez obzira na to kakve materijalne vrednosti ima. Predupredite to na vreme, sitnice su vrlo značajne!

Badem, orah, lešnik i smokva obiluju gvožđem. Gvožđe je itekako značajno za hemoglobin i doprinosi snazi imunog sistema. Uživajte svakog dana u ovim plodovima.

– Treba da vežbate svakog dana. Tako doprinosite boljoj formi i stanju tela i duha. Pravi je trenutak da započnete sa posetama najbližeg fitnes centra ili da vežbate kod kuće, svakog dana, bez izuzetka. Nema vremena za odlaganje, o svom zdravlju odlučujete Vi!

– Unos vode je od ogromnog značaja. Savetuje se minimalno 8 čaša po danu, naravno kao i sveži sok od voća i čaj. I kad niste žedni, pijte vodu, čaj ili sveži sok. To će pospešiti detoksikaciju a Vašem telu dati potreban elan i snagu.

– Izbegavajte konzerviranu i zamrznutu hranu, zato što je prepuna emulgatora i konzervansa koji na Vaše telo deluju veoma negativno kroz duži vremenski period. Hranite se sezonskim voćem i povrćem.

– Ukoliko ste gladni u noćnim satima, počastite se voćem. Još bolje – sipajte ga u jogurt uz dodatak meda. Mnogo bolja varijanta od sendviča ili pljeskavice! Posle toga satima nećete biti gladni.

– Rasporedite obroke po satnicama. Ukoliko su Vaši obroci neredovni i nepravilno raspoređeni, bićete izloženiji nekim oboljenjima. Doručkujte obimnije, da bi telo moglo da proizvede energiju potrebnu za dnevne aktivnosti. Ručajte salatu sa ćurećim, pilećim mesom, ili tunjevinom. Između obroka sladite se voćem, a za večeru izbegavajte jaku hranu. Što se tiče alkoholnih pića, bilo bi korisno vino – čaša od dl, samo povremeno. Vino ima antioksidansno dejstvo.

– Ukoliko konzumirate vodu koju ste na minut zagrejali, tako da bude mlaka, proces detoksikacije će biti uspešniji. Iako Vam ovakva voda u prvim danima možda neće prijati, posle nekog perioda organizam će se prilagoditi. U čašu sa mlakom vodom sipajte med, količine 1 kafene kašičice – to je idealni jutarnji ritual.

– Da biste otišli kod lekara ne treba da budete bolesni. Vrlo je značajna preventiva, kao i blagovremeno otkrivanje postojeće teškoće koja ne mora odmah da ima simptome, a koju će lekar prepoznati i započeti dalje adekvatne mere. Preventivne analize se savetuju minimalno na svakih 6 meseci.

– Oslobodite se negativnih misli. Posle stresnog dana, lezite u krevet rasterećeni znajući da je sutra novi dan koji može da bude bolji. Meditacija je izuzetno korisna.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation